miercuri, ianuarie 30, 2008

Deadly furious

...sau ca o pisica scoasa dintr-o cutie scufundata in apa rece.
Ca sa-l citez pe Terry Pratchett "In fact, the mere act of opening the box will determine the state of the cat, although in this case there were three determinate states the cat could be in: these being Alive, Dead, and Bloody Furious."

Stresul cauzeaza reactii incontrolabile de genul "Ce tampit esti!", "Chiar nu poti gandi singur?", "Ia mai lasati-ma dracu' in pace" sau "N-ar fi mai bine sa ma bag eu intr-o gaura sub pamant unde sa nu trebuiasca sa vad oameni sau sa vorbesc cu ei..."
Chestia cu sacul de box sau cu darts nu ajuta deloc. De fapt e pentru oamenii atat de aroganti care isi inchipuie ca altii sunt vinovati pentru faptul ca ei insisi nu se pot controla.

As vrea sa pot dormi. Noaptea, vreau sa zic. Sa nu mai urle vecina nebuna la 5 dimineata.
Autoironizarea e foarte folositoare in momentele in care esti tensionat...respectiv iti inchipui ca restul lumii sta agatata de fire metalice de celulele tale cenusii. What a stupid junk.

luni, ianuarie 28, 2008

Self awareness vs. Self consciousness

Self consciousness in vocabularul american inseamna "a fi constient de propriile tale-ti defecte", in sensul negativ...adica asa cum se simte femeia cand ii e teama ca i se vede celulita in toiul amorului.
(Daca ar sta cineva sa se uite la ea mi-as face mai degraba griji despre starea mentala si fizica a respectivului)
...
Self awareness pe de alta parte e ghiontul care mi se da uneori dimineata de ma face sa ma gandesc daca nu cumva stagnez. Stii senzatia aceea ca esti atat de ocupat incat nu mai faci nimic ca lumea? Si de fapt...de ce esti atat de ocupat?
Cu ce iti ocupi mintea atunci cand uiti de tine?
"sfera gandurilor lui era atat de restransa incat abia mai putea cuprinde un singur gand" (oho s-au dus vremurile cand citeam carti profunde ...) dar care e acela?
Ma gandesc ca mi-ar placea sa las in urma:
1. Oameni care sa spuna ca i-am ajutat sa-si gaseasca, macar pentru un moment, drumul
2. O carte sau un desen frumos (vezi mai sus, acelasi scop)
3. Un copil...(later on)
Si culmea e ca pe nici unul din cele de mai sus nu am reusit sa le fac la birou. Ei bine, am avut discutii lungi la telefon cu unii candidati, stiu ca i-am angajat intr-un job fain (cel putin la inceput)...dar mult mai mult am ajutat-o pe Alex cu proiectul ei de Coaching in AIESEC. In the end, daca nu ai scanteia in tine, n-o s-o gasesti la job. Mai degraba sa-ti construiesti jobul ca sa se muleze pe ce stii sa faci mai bine.